Vliegles naar Borkum

luchtfoto Duitse eiland Borkum

Bij onze aeroclub heeft u de mogelijkheid samen met een bevoegd instructeur een vliegles te maken naar het Duitse eiland Borkum. Borkum is het grootste en meest westelijke eiland van Duitsland in de Noordzee.
De instructeur geeft in een korte briefing, uitleg over o.a. de besturing van het vliegtuig, de werking van de roeren en de hoogtemeter.
U taxiet het vliegtuig naar de startpositie... dan raast het toestel over de baan en komt los van de grond!
Als het vliegtuig voldoende hoogte heeft, geeft de instructeur de besturing uit handen. Nu bent u de piloot!
Samen met de piloot kijkt u over het instrumentenpaneel. De hoogtemeter wijst drieduizend voet en u voelt hoe de wind de vleugels beroert. Door het raam ziet u beneden de stad Groningen en aan de horizon ligt de Waddenzee… het grootste natuurgebied van Nederland. De woeste golven met wit schuim beneden, maken een onuitwisbare indruk.
Na de landing op het vliegveld van Borkum, krijgen de passagiers de gelegenheid een kopje koffie te drinken op het terras van het luchthaven-restaurant.
De deelnemers genieten van het uitzicht over grasduinen en snuiven frisse zeelucht die bovendien gezond is, want het eiland is al meer dan 150 jaar kuuroord voor patiënten met ademhalingsproblemen. Als iedereen zover is volgt de terugreis naar Eelde.

De les duurt ca. 3 uren waarvan 2 x 55 minuten vliegtijd.

Er Kunnen maximaal 3 volwassenen per vlucht mee. Met kinderen is een andere samenstelling mogelijk.
Aan deze proefles zijn geen leeftijdsvoorwaarden verbonden.
(prijs is per vlucht, dus niet per persoon)
 

Meer informatie over de waddenzee: waddenzee op wikipedia

Meer informatie over het waddeneiland Borkum: Borkum op wikipedia