Vliegles: twee eilandentocht

Bij onze aeroclub heeft u de mogelijkheid samen met een bevoegd instructeur een vliegles te volgen met 3 personen, waarbij iedere deelnemer de mogelijkheid krijgt een deel van het traject te vliegen. De instructeur geeft in een korte briefing, uitleg over o.a. de besturing van het vliegtuig, de werking van de roeren en de hoogtemeter. Na de briefing start u vanaf vliegveld Eelde om vervolgens koers te zetten naar het Duitste eiland Borkum. Borkum is het grootste en meest westelijke eiland van Duitsland in de Noordzee.
Als het vliegtuig voldoende hoogte heeft, geeft de instructeur de besturing uit handen. Nu bent u de piloot!
Na de landing op het vliegveld van Borkum, krijgen de aspirant vliegers de gelegenheid een kopje koffie te drinken op het terras van het luchthaven-restaurant.
De deelnemers genieten van het uitzicht over grasduinen en snuiven frisse zeelucht die bovendien gezond is, want het eiland is al meer dan 150 jaar kuuroord voor patiënten met ademhalingsproblemen. Als iedereen zover is volgt het tweede “been” richting het Duitse eiland Juist. Een bijzonderheid van Juist is dat het zeer smal is; bij een lengte van 17 km is het slechts 500 m breed bij hoogwater. Hier wordt van piloot gewisseld zodat de derde kandidaat, over het prachtige duitse wad terug naar eelde kan vliegen.
 

approach chart Borkum.gifapproach chart Juist.gif

Meer informatie over de waddenzee: waddenzee op wikipedia

Meer informatie over het waddeneiland Borkum: Borkum op wikipedia

Duur van de les

  • De les duurt ca. 2,5 uren waarvan ca. 80 minuten vliegtijd.
  • Er Kunnen maximaal 3 volwassenen per vlucht mee.
    Met kinderen is een andere samenstelling mogelijk.
  • Aan deze proefles zijn geen leeftijdsvoorwaarden verbonden.