Rondvlucht Hondsrug

afbeelding drentse heuvelrug

Aero eelde biedt u de mogelijkheid een vlucht te maken boven de Hondsrug. Deze Drentse heuvelrug is lang geleden (150.000 jaar) door stuwijs - afkomstig uit Scandinavië ­ ontstaan.

U vertrekt volgens vliegplan vanaf Groningen Airport Eelde. Kort na de start vliegt u over Noordlaren en Zuidlaren richting het Zuidoosten. In het landschap is nu al duidelijk de Hondsrug herkenbaar. U vliegt nu over Drenthe in al haar pracht. U herkent duidelijk de verschillende dorpen waaronder Annen, Gieten, Gasselte Borger en Exloo. Bij Emmen wordt gekeerd. In de verte ziet u het Zuidlaardermeer en de stad Groningen al weer liggen.

De Hondsrug loopt vanuit het Drentse Klazienaveen tot in het noorden van de stad Groningen. De totale lengte is 70 kilometer en het midden- en zuidelijke deel liggen 20 meter boven NAP. Op deze plaatsen is de heuvelrug drie kilometer breed.

Vanuit het vliegtuig kijkt u uit over de voor de streek zo typerende Drentse zanddorpen met hun bolle essen, heidevelden en bossen. De tussengelegen beekdalen bezitten een veel opener, hier en daar zelfs polderachtig karakter. De variatie in Landschap is groot tijdens de vlucht.

Terugvlucht

Afhankelijk van de afgesproken duur van de rondvlucht kan de terugweg langs een andere route worden gevlogen. Dan volgt de landing, nu op het drukkere Groningen Airport Eelde. Na een fluweelzachte touchdown komt het toestel snel tot stilstand waarna terug getaxied wordt naar de toren.

Vanaf 30 minuten (inclusief drie personen) maakt u al een rondvlucht boven een groot deel van de Hondsrug.

Doelgroep

Deze vlucht is geschikt voor iedereen die een vlucht wil maken in een vierpersoons vliegtuig en wil vliegen over een aantrekkelijk gebied. Groningen Airport Eelde is een zogenaamd gecontroleerd vliegveld (met verkeersleiding). Met een rondvlucht bij Aeroeelde maakt u kennis met alle facetten van de officiële luchtvaart zoals procedures, radiotelefonie, Geautomatiseerde systemen etc.

Bel of mail voor meer informatie met Aero Eelde:

Mob. 06-54784757